Comunicate de presa

ALDE Dolj și-a ales președintele în persoana deputatului Ion Cupă

By 17 martie 2018 No Comments

Delegații filialei județene Dolj a partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) au ales sâmbătă, 17 martie, în cadrul Conferinței Județene de Alegeri noua conducere. Evenimentul desfășurat în municipiul Craiova s-a bucurat de prezența a 750 de delegați din toate localitățile județului Dolj.

La conferința de alegeri a ALDE Dolj au participat secretarul general al ALDE Daniel Chițoiu, președintele Consiliului Național al ALDE Norica Nicolai, președintele organizației de tineret a ALDE Claudiu Catana, președintele ALDE Argeș Simona Brătulescu, președintele ALDE Mehedinți Viorel Palașcă, președintele ALDE Teleorman Florică Ică Calotă, președintele ALDE Timiș Marian Cucșa, președintele ALDE București Andrei Gerea, președintele ALDE Olt Mihai Niță, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Sorin Roșu Mareș.

În urma votului exprimat de cei 750 de delegați, președintele filialei ALDE Dolj a fost ales deputatul Ion Cupă. Funcțiile de vicepreședinți ai filialei vor fi ocupate de Anișoara Stănculescu, Marius Cristian Tuță, Andra Mirela Popescu, Adrian Costin Marinescu, Sorin Cosmin Vâlcu, Adinel Ionel Ilincă, Eugen Cristian Zavracu, Nicu Marinescu și Florian Popa.

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, deși nu a fost prezent la evenimentul organizat la Craiova, a transmis un mesaj video delegaților participanți la conferința județeană, prin care le-a mulțumit tuturor membrilor ALDE Dolj pentru efortul depus în competițiile electorale la care ALDE a participat.

„Încep prin a vă mulțumi pentru munca pe care ați depus-o începând de la înființarea partidului și până în prezent și care s-a soldat cu rezultate foarte bune, astfel încât astăzi județul dumneavoastră are o organizație puternică, are o reprezentare în Parlamentul României, ceea ce este extrem de important. Le mulțumesc tuturor celor care alături de mine au consimțit să facă acest efort”.

Liderul ALDE le-a spus celor prezenți la conferința județeană a ALDE Dolj că „stau de multe ori de vorbă cu colegii mei cărora încerc să le inoculez, dacă vreți, o idee esențială, pentru că noi cu toții facem politică. Care este esența gândirii politice serioase și responsabile? Aceea de a avea în centrul atenției interesul național. În toate acțiunile mele, deciziile pe care le iau și pe care și voi vă rog să le aveți în vedere, trebuie să țină cont întotdeauna de elementul suprem, care este interesul național al României și al românilor. Fie că vorbim de politici în plan intern, fie că vorbim de politici în plan extern, fie că vorbim de economie, fie că vorbim de apărare, de politici sociale, de învățământ ș.a.m.d. toate trebuie să aibă această valoare esențială în mijlocul gândirii noastre. Numai în acest fel cetățenii vor ajunge să ne aprecieze și vor înțelege că acțiunea noastră nu este una dedicată intereselor partidului sau intereselor proprii, ci intereselor celor mulți care și-au pus speranțe în noi și vor să vadă România progresând și traiul lor fiind unul mai bun”.

Președintele Consiliului Național al ALDE Norica Nicolai le-a vorbit celor prezenți la Conferința Județeană a ALDE Dolj despre democrație în politică și despre consecvență în politică: „Ani de zile am luptat și continuăm să luptăm cu ceea ce se crede în detrimentul adevărului. Doamnelor și domnilor, democrația în politică înseamnă și democrația în partid. Și ALDE este partidul care respectă și privilegiază competiția în care liderii se aleg nu la DNA, nu la SRI, nu prin zornăit de cătușe, liderii se aleg dintre oamenii care sunt respectați de ceilalți, dintre oamenii care au garanția unei moralități, demnități și decențe în conducere. Și sunt sigură că astăzi, la Dolj, veți alege acești lideri. Liderii de care România are nevoie”.

Norica Nicolai a făcut referire, în cadrul intervenției sale, la vicepreședintele ALDE Dolj, Anișoara Stănculescu, fostul candidat al ALDE la Primăria Craiovei, afirmând: „Am avut bucuria să vin în alegerile locale și să susțin o femeie. Vedeți, ea a început seria luărilor de cuvânt, eu o închei. Asta nu se întâmplă pentru că de regulă femeile au ultimul cuvânt, ci se întâmplă pentru că în politică noi nu avem nevoie de cote. Noi vom reuși să ne impunem prin ceea ce suntem și prin ceea ce facem și eu am convingerea, Anișoara, că la viitoarele alegeri tu te vei impune ca primar al Craiovei prin ceea ce ești și, mai ales, prin ceea ce vei face”.

Secretarul general al ALDE Daniel Chițoiu a mulțumit în mesajul transmis la Conferința Județeană a ALDE Dolj conducerii filialei, „care de-a lungul celor patru ani de zile a obținut rezultate foarte bune atât la alegerile prezidențiale din 2014, atunci când l-am susținut pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu candidat independent, cât și la alegerile locale și parlamentare din 2016, soldate cu un număr foarte mare de aleși locali și, de asemenea, cu un reprezentant în Parlamentul României, în persoana domnului deputat Ion Cupă. Vreau să vă mulțumesc pentru ziua de astăzi, pentru modul de organizare și pentru participarea dumneavostră numeroasă. Asta îmi dă speranțe că această filială va fi printre cele mai bune filiale la nivel național”.

Liderul ALDE a mai afirmat că „noi în prezent suntem într-un parteneriat cu PSD. Programul de guvernare este întocmit și adoptat pe baza programelor electorale ale celor două partide care au candidat în alegerile din noiembrie 2016. Deci toate măsurile economice care s-au luat și care se iau de Guvern sunt măsuri comune PSD-ALDE. Nu sunt apanajul doar al unuia dintre partide. Dar vreau să vă spun că și atunci când am activat în USL și acum, în alianța cu PSD, măsurile economice liberale au prevalat. Și aceste măsuri au dus la rezultate bune în economie. De asemenea, rezultatele economice înregistrate de economia românească în ultimii ani trebuie să se regăsească și în buzunarul fiecăruia dintre noi, fie că sunt salariați în mediul privat ori salariați la stat”.

Președintele ALDE București deputatul Andrei Gerea le-a spus celor prezenți că ALDE își dorește o bătălie a ideilor care să genereze dezbateri în spațiul public cu privire la subiecte de interes pentru cetățeni: „Avem o scenă politică dominată de dezbateri, pe lângă cele despre justiție, drepturi și libertăți cetățenești, avem o scenă politică dominată de dezbateri extrem de slabe. Noi nu mai avem o bătălie pe idei. Este adevărat că este și greu să avem. Noi, cei din ALDE, am arătat în decursul timpului că știm unde să punem degetul, fie că e vorba de drepturi și libertăți cetățenești, fie că este vorba de economie. Știm ce să spunem, avem ce spune. Nu găsim idei nici la USR – acolo găsim pe NU – nu mai găsim idei nici în noul PNL, pentru că ei nici măcar n-au curaj să vorbească în partidul lor, d-apoi să grăiască și în altă parte. Noi sperăm că vom avea dezbateri și că vom pune niște idei pe masa aceasta a jocului politic”.

Vicepreședintele ALDE a mai spus că „este datoria noastră, este datoria dumneavoastră să mergem acasă, între prietenii și cunoscuții noștri și să le explicăm ce înseamnă să fii liberal. A fi liberal înseamnă, într-adevăr, să lupți pentru drepturi și libertăți cetățenești, dar înseamnă totodată să fii tolerant cu ideile altora, să te bați cu alții pentru idei, pentru ca alții să aibă dreptul să-și exprime ideile. A fi liberal înseamnă să ții cu cei care muncesc, cu cei care produc în această țară”.