Comunicate de presa

Deputatul ALDE Mihai Niță a fost ales președinte al filialei ALDE Olt

By 17 martie 2018 No Comments

Filiala județeană Olt a partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) și-a desemnat sâmbătă, 17 martie, conducerea pentru viitorii ani în cadrul Conferinței Teritoriale desfășurată la Slatina. Evenimentul a avut loc în prezența a peste 400 de delegaţi ai ALDE Olt.

Printre participanții la alegerile organizate de filiala județeană ALDE Olt s-au numărat secretarul general al ALDE Daniel Chițoiu, președintele Consiliului Național al ALDE Norica Nicolai, președintele ALDE București Andrei Gerea, președintele organizației de tineret a ALDE Claudiu Catana, președintele ALDE Argeș Simona Brătulescu, președintele ALDE Teleorman Florică Ică Calotă, secretarul de stat din Ministerul Muncii Teiu Păunescu, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Sorin Roșu Mareș.

În urma votului exprimat de către delegații prezenți la Conferința Teritorială de Alegeri ALDE Olt, președinte a fost desemnat deputatul Mihai Niță.

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu le-a transmis delegaților la Conferința Teritorială, în cadrul unui mesaj video, că „pot astăzi să afirm cu tărie că sunt mândru că suntem singurul partid liberal din România. Singurul partid liberal autentic. Acest lucru s-a reflectat și în sondajele de opinie. După alegerile parlamentare unde am obținut un scor care, după cum știți, ne-a permis intrarea în Parlament, am fost creditați pe parcursul anului trecut cu procente care au variat între 8 și 9 %. Începând din luna decembrie a anului trecut, popularitatea noastră a crescut în mod simțitor, iată că la sfârșitul lunii februarie ALDE este creditat în sondajele de opinie cu scoruri care sunt în jurul valorii de 14-15%. Am devenit, așadar, al treilea partid pe scena politică a țării. Dar ambiția mea este și mai mare. Vreau ca la viitoarele alegeri care sunt la anul viitor, ALDE să ajungă să fie a doua forță politică a țării. Și cred că șansele sunt de partea celor care sunt ambițioși, care-și doresc acest lucru și avem și un context favorabil care e dat de performanța extrem de slabă a PNL, partid care a ajuns să fie partidul celor care susțin instituțiile represive ale statului. Eu cred că cetățenii au ajuns să-și dea seama de realitatea din România și cu toții își doresc o țară care să fie liberă și democrată, așa încât prima opțiune a celor care au gândire de dreapta și liberală, ar trebui să fie ALDE. Totul depinde însă de capacitatea noastră de a ne aduce alegătorii la vot”.

Liderul ALDE le-a spus membrilor ALDE Olt că „cei care critică din punct de vedere economic guvernarea nu trebuie să uite un lucru esențial, că România are cea mai înaltă creștere economică din toată Europa. Dacă guvernarea din punct de vedere economic ar fi fost greșită, atunci fiți convinși că nu am fi putut să realizăm această cifră impresionantă. Dar sigur că guvernarea nu înseamnă obținerea unei creșteri economice numai de dragul cifrelor, ea trebuie să se reflecte în ceea ce spun eu mereu, buzunarul cetățeanului. Acesta este motivul pentru care, împreună cu partenerii noștri de guvernare, am hotărât o serie de măsuri de majorare a salariilor în sectorul public, salariile minime au fost majorate, salariile din educație, salariile din sănătate, salariile din justiție și multe alte sectoare, așa cum este firesc pentru că toți ne dorim să trăim cât mai aproape de ceea ce este media europeană”.

Președintele Consiliului Național al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai, le-a transmis delegaților prezenți la alegerile filialei județene Olt că „ALDE este poate singurul partid din România care duce o bătălie pentru valorile liberale autentice, pentru libertatea cuvântului, pentru democrație, pentru dreptul la justiție echitabilă.  ALDE face lucrul acesta în mod autentic, nu mimăm în niciun caz această bătălie, continuăm să o ducem și cu siguranță o vom câștiga”.

Norica Nicolai a cerut în cadrul intervenției sale demisia președintelui Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Știrbu, pentru modul în care a chemat la ordin, într-un mod stalinist și radical, pe directorul Televiziunii Române.

„Nu pot să nu constat cu profundă tristețe, pentru că foarte mulți dintre noi suntem liberali vechi, suntem cei care am fondat și cei care am adus valorile liberale în România, discursul actualului Partid Național Liberal. Chiar zilele trecute ascultam o voce a unui lider din Olt, a lui Gigel Știrbu, care dovedește în ce major derapaj radical și stalinist a ajuns PNL. Să chemi la ordine un director de televiziune pentru că a permis difuzarea unui interviu și să o faci de maniera de care dl. Știrbu, președinte al Comisiei de cultură din Parlament, a făcut-o. Maniera în care a făcut-o poate fi a unui fost comisar sovietic, dar dl. Știrbu pretinde că este un lider liberal autentic. Acest lucru nu face decât să-l oblige pe dl. Știrbu la o demisie de onoare, pe care i-o cer astăzi la Olt, din funcția de președinte al Comisiei de cultură. În România cultura nu înseamnă luptă de clasă, nu înseamnă radicalism, înseamnă respect pentru valorile naționale, dialog și toleranță, iar Partidul Național Liberal, prin vocea liderilor lui, a uitat de mult să o facă”.

Eurodeputatul ALDE a adăugat că „ALDE, în momentul de față, în ochii electoratului cu viziuni liberale este prima opțiune și depinde noi ca alegerile următoare – europarlamentarele și prezidențialele de anul viitor și alegerile pentru Parlamentul României de peste încă un an – să aducă ALDE acolo unde îi este locul: ca principalul partid și principalul exponent al dreptei românești”.

Daniel Chițoiu, secretarul general al ALDE, a spus în fața delegaților prezenți la Conferința Teritorială că se bucură pentru că filiala ALDE Olt după fuziune a crescut foarte mult. „Vreau să-i felicit pe Mihai Niță și Ioan Ciugulea și pe membrii Biroului Politic Interimar pentru faptul că nu au ținut filiala închisă, au adus oameni noi și ați crescut”.

Secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, a afirmat în fața celor peste 400 de membri ai ALDE Olt că „toți vechii liberali se regăsesc în ALDE. Dacă ne uităm la vechiul PNL vedem cine reprezintă acum PNL. De asemenea, dacă ne uităm la doctrina, statutul, noi suntem continuatorii liberalismului din România, ei au trecut ca statut la Partidul Popular European”.

„Acum în PNL a rămas doar mesajul băsist, la care chiar și Băsescu a renunțat. Nici Băsescu nu mai are mesajele pe care le avea în perioada lui de glorie, 2009 -2014. Din păcate, fuziunea dintre PDL și PNL a avut ca rezultat nu numai schimbarea doctrinei și a mesajelor politice, din PNL nu a mai rămas decât mesajul băsist, al susținerii structurilor de forță  ale statului”, a adăugat Daniel Chițoiu.

Secretarul general al ALDE a mai arătat că: „Rolul noii conduceri a filialei ALDE Olt alese astăzi este de a vă consolida și am mare încredere în toți colegii care vor face parte din noua conducere”. Totodată, liderul ALDE și-a exprimat speranța că „în anul 2019 filiala dumneavoastră să fie în primele cinci la nivel național și să obțineți un scor cu două cifre, peste 20%”.

Deputatul ALDE Andrei Gerea a spus în cadrul intervenției sale că „noi încercăm prin doctrina noastră liberală, prin ceea ce facem în politica noastră, să creăm această stare de libertate, să creăm această stare în care omul să-și exprime voința, să-și poată exprima liber ideile să nu fie sancționat pentru acest lucru, să putem să creăm pentru noi, pentru copiii noștri un viitor în această țară (…) Sunt oameni care vor să șteargă cu buretele, oameni care se fac că nu văd realitățile și le ignoră, cel mai grav este că sunt parteneri de-ai noștri din spectrul politic care se complac și care acceptă cu bună știință toate aceste neajunsuri”. Președintele ALDE București a adăugat că „în acest hal au ajuns cei din PNL, inclusiv președintele partidului, dl. Ludovic Orban, cunoscut fiind ca și cel care sare”.