Comunicate de presa

Deputatul Florică Ică Calotă ales președintele filialei ALDE Teleorman

By 16 martie 2018 No Comments

Filiala ALDE Teleorman și-a desemnat vineri, 16 martie, noua conducere în cadrul Conferinței Județene de Alegeri, organizată în municipiul Alexandria. La eveniment au participat peste 200 de delegați din cadrul organizațiilor ALDE din județul Teleorman.

La alegerile pentru noua conducere a filialei ALDE Teleorman au participat președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, președintele organizației de tineret a ALDE, Claudiu Catana, președintele ALDE Argeș, Simona Brătulescu, președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, președintele ALDE Olt, Mihai Niță, vicepreședintele CJ Olt, Ioan Ciugulea, secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Claudiu Sorin Roşu-Mareş.

În urma votului exprimat de delegații prezenți la conferința județeană de alegeri, deputatul Florică Ică Calotă a fost ales președintele filialei ALDE Teleorman. Funcțiile de vicepreședinți ai filialei Teleorman vor fi ocupate, conform voturilor exprimate de delegați, de către Alina Cațan, Samuel Calotă, Virgil Cocoșilă, Valeriu Purcea și Aurel Cinzeacă.

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu le-a spus membrilor ALDE că ambiţia sa este să facă din ALDE a doua forţă pe scena politică românească şi că obiectivul partidului pe care îl conduce este ca orice decizie luată să vizeze binele românilor.

„După alegerile din 2016, partidul s-a situat la o cotă de 8-9% şi ultimele sondaje ne dau o cotă de susţinere populară de 15%. Suntem a treia forţă politică a ţării şi vrem să devenim a doua forţă plitică a ţării. Aceasta este ambiţia mea şi cred că acest obiectiv va fi un obiectiv pe care îl putem realiza. Oamenii îşi doresc să trăiască mai bine şi acesta e obiectivul nostru, iar cei care spun că a crescut fiscalitate. Ambiţia noastră este să vedem o Românie mai demnă şi mai prosperă. Ambiţia mea e ca orice decizie importantă pe care noi o luăm, noi ca partid şi în cadrul coaliţie să fie una care are în vedere interesul naţional şi al românilor. De prea multe ori, în trecut deciziile au fost luate în favoarea străinilor şi mai puţin în favoarea intereselor noastre”, a completat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că „noi, ca partid, ne-am însărcinat să apărăm drepturile şi libertăţile individului care în ultimii ani au ajuns o batjocură din partea instituţiilor represive ale statului. Eu cred că împotriva acestor abuzuri care s-au întâmplat în exces, care nu au vizat numai oameni politici, că unii consideră că lupta împotriva corupţiei este menită să sancţioneze clasa politică. Sigur cei care încalcă legea trebuie să fie pedepsiţi, dar în această horă nu putem să spunem că avem şi victime colaterale, nevinovate. Justiţia nu funcţionează aşa într-o ţară civilizată, ea trebuie să ţină cont de fapta pe care ai săvârşit-o şi s-o sancţioneze dacă ea există, dar nu ne sanţionează pe toţi la grămadă”.

Secretarul general al ALDE Daniel Chițoiu le-a transmis delegaților că „cei care reprezinta sigla PNL-ului în Teleorman nu sunt de demnitatea de a reprezenta liberalismul. De aceea, rolul dumneavoastră este de a convinge pe cei care votează un partid liberal, să vină să ne voteze pe noi”.

„După cum știți urmează în 2019 două tururi de alegeri, alegeri europarlamentare și alegeri prezidențiale și în 2020 alegeri locale și parlamentare. Vreau să vă invit încă de pe acum să lasați partidul deschis, să atrageți oameni noi, nu doar din PNL, dar și din cei care nu au mai făcut politică”, a mai spus Daniel Chițoiu.