Comunicate de presa

Deputatul Ion Cupă, președintele ALDE Dolj: De ce creşte ALDE?

By 14 martie 2018 No Comments

Creşterea încrederii românilor în ALDE atât la nivel naţional cât şi la nivelul judeţului Dolj este o realitate incontestabilă, surprinsă de cercetări sociologice diverse. Nu puţini, adversari sau simpatizanţi, se întreabă care sunt cauzele creşterii constante a încrederii publice, dar şi a intenţiei de vot pentru partidul nostru.
În opinia mea, trei sunt sursele majore ale acestei creşteri:
În primul rând, consecvenţa manifestată în toate demersurile publice de către liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Preşedintele ALDE a demonstrat coerență cu sine şi cu proiectele partidului, s-a păstrat în bătălia pentru mize majore şi a ştiut să comunice aşa cum trebuie argumentele de legitimitate ale acestei bătălii. Cu un profil substanţial de om de stat, Călin Popescu-Tăriceanu este locomotiva puternică a ALDE, lucru confirmat de prezenţa sa permanentă în top 3 încredere în personalităţi publice.
În al doilea rând, modul unitar în care reprezentanţii ALDE s-au comportat pe toate etajele de reprezentare publică (miniştri, parlamentari, primari, alte demnităţi publice centrale şi locale).
Am promis românilor că vom veni cu legi care vor întări statul de drept în România. Asta facem.
Am promis românilor că vom lupta pentru ca drepturile şi libertăţile cetăţenilor să fie respectate. Pentru ca românii să nu mai fie ascultaţi abuziv. Pentru a nu fi abuzaţi de instituţiile de forţă ale statului. Asta facem.
Am promis românilor că vom contribui la creşterea economiei şi pe această bază a veniturilor lor. Asta am făcut şi asta vom face în continuare.
În fine, în al treilea rând, creşterea constantă şi durabilă a ALDE se datorează şi degringoladei de neoprit din interiorul PNL. Acest partid nu mai reuşeşte să fie nici ”naţional” şi nici ”liberal”. Şi dacă merge pe acest drum, nici chiar… partid!
Este evident că centrul-dreapta este ocupat în România cu tot mai multă autoritate de către ALDE, un partid al liberalismului modern de secol XXI, un partid al libertăţilor şi drepturilor cetăţeneşti, profund dedicat democraţiei şi valorizării fiecărui individ din societate.
Miza noastră a celor din ALDE este consolidarea acestei poziţii.Pentru acest lucru este nevoie de maturizarea politică şi organizatorică la toate nivelurile locale.
În ceea ce ne priveşte aici la Dolj, Conferinţă Judeţeană de sâmbătă va arată pe de o parte creşterea organizaţiei noastre dar şi determinarea de a intră în această nouă etapă de maturizare politică a tuturor organizatiiilor noastre locale.