Comunicate de presa

Dorin Corcheș, președinte ALDE Oradea: „Înainte să ceară demisii, cei din PNL ar trebui să se hotărască de partea cui sunt: a românilor sau a sistemului?”

By 8 martie 2018 No Comments

În lipsă de orice altă ocupaţie, cei din PNL critică şi aruncă public cu tot felul de acuzații la adresa membrilor guvernului. Mai nou, în loc să fie preocupat de promovarea intereselor cetățenilor români la nivelul instituțiilor europene, Daniel Buda de la PNL se trezește să ceară demisia ministrului de Externe pentru că a oferit un răspuns diplomatic la un raport al Comisiei Europene care face o analiză subiectivă a situației din România. Nu e prima dată când PNL-ul, prin reprezentanții săi, are atitudini de domeniul ridicolului. Solicitarea lui Daniel Buda nu e altceva decât un demers politicianist, de a încerca să iasă în evidență și de a fi băgat în seamă de mass-media.

Domnul Buda dovedește că a fost vaccinat iremediabil de sistemul care l-a susținut pe Traian Băsescu și pe care azi se bazează Klaus Iohannis. Ca europarlamentar, așteptările de la Daniel Buda erau probabil mai mari în ceea ce privește necesitatea unui act de justiție corect, independent. Însă, anii petrecuți la Bruxelles se dovedesc inutili pentru dumnealui, ca și pentru toți colegii săi peneliști. Îndoctrinarea începută în timpul mandatelor lui Băsescu în vechiul PDL, iar mai apoi continuată în noul PNL sub supravegherea lui Iohannis, i-a făcut pe reprezentanții PNL să fie captivi într-o lume paralelă. În loc să fie preocupați de apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor, domnul Buda și ceilalți colegi peneliști nu fac decât să ridice un scut în jurul instituțiilor de forță, procuraturii, în speranța că vor fi propulsați la putere sau că lideri ai PNL vor scăpa de dosare, pe modelul Orban.

În concluzie, domnul Buda este complet rupt de realitatea din România și îi este greu să înțeleagă cu adevărat ce se întâmplă în țară. Înainte să ceară demisii, cei din PNL ar trebui să se hotărască de partea cui sunt: a românilor sau a sistemului?