Comunicate de presa

Eurodeputatul Norica Nicolai a organizat la Bruxelles conferința ”100 de ani de la Marea Unire a românilor, 1918-2018: 2500 de ani de istorie în Europa”

By 7 martie 2018 No Comments

Eurodeputatul Norica Nicolai, vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European și președintele Consiliului Național al ALDE, a organizat marți la Bruxelles conferința ”100 de ani de la Marea Unire a românilor, 1918-2018: 2500 de ani de istorie în Europa”, eveniment la care au participat ambasadorul României la Uniunea Europeană, Luminița Odobescu, directorul Institutului Cultural Român din Bruxelles, Carmen Ducaru, și membri ai comunității academice din România.

”Pentru multe dintre națiunile europene, sfârșitul Primului Război Mondial nu reprezintă doar redesenarea frontierelor de stat, ci și începutul unei modernizări sociale și economice fără precedent. Marea Unire din 1918 are un simbolism deosebit, deoarece reprezintă momentul în care voința românilor din cele trei provincii, de a fi parte din aceeași națiune, a fost împlinită. Următoarele decizii politice au venit ca o confirmare a acestei aspirații a tuturor românilor de a forma un popor, de a evolua împreună ca o națiune”, a declarat Norica Nicolai în prefațarea evenimentului.

În cadrul conferinței au susținut prezentări academicianul Andrei Eșanu, prof. Ioan Bolovan, general prof. univ.dr. Mihail Ionescu, prof. univ. dr. Adriana I.M. Grossu și prof. Constantin Barbu.

Dezbaterea poate fi urmărită accesând următorul link: http://www.caleaeuropeana.ro/eurodeputatul-norica-nicolai-organizeaza-la-bruxelles-conferinta-100-de-ani-de-la-marea-unire-a-romanilor-1918-2018-2500-de-ani-de-istorie-in-europa-live-pe-caleaeuropeana-ro-6-m/