Claudiu Daniel Catana

PRESEDINTE TLDE

CONSILIER GENERAL

ANTREPRENOR

Tanar liberal

Consilier general al municipiului București și președintele Tineretului Liberalilor și Democraților. Acestea sunt cele două referințe importante din activitatea politică pe care am desfășurat-o până în prezent. Mă bucur să spun că fac parte din generația tânără de politicieni liberali din România.

În plan politic pot să spun despre mine că am ars etapele evoluției în cadrul partidului, deținând din 2014 și până în prezent funcțiile de vicepreședinte TLDE, prim-vicepreședinte TLDE, secretar general, iar din anul 2017 am fost ales, datorită votului și încrederii acordate de colegii mei, primul președinte ales al Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților (TLDE).

Îmi doresc ca, alături de colegii mei din Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), să contribui la schimbarea României și să implementăm un nou mod de a face politică, unul care să se centreze pe o cât mai bună reprezentare a intereselor cetățenilor, pe apărarea libertății de exprimare și respectarea drepturilor cetățenești.


Implicare si determinare

Din funcțiile pe care le dețin la nivel administrativ și politic am pus întotdeauna mai presus proiectele care vizau îmbunătățirea traiului pentru locuitorii Capitalei și ai întregii Românii. Pe mai departe, voi depune toate eforturile pentru ca problemele bucureștenilor să fie soluționate. Pe durata celor 2 ani de mandat în calitate de consilier general al Capitalei am inițiat mai multe proiecte menite să îmbunătățească viața bucureștenilor, printre care „Ora de Educație Rutieră”, „Primăria Copiilor”, „Scoala Metropolitană de Meserii în Sistem Dual”.

Mă consider norocos să fac parte din echipa senzațională a Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților, alături de care știu că vom reuși să facem lucruri bune pentru România și pentru tinerii din țara noastră. Mă bucur că am reușit să creăm o organizație puternică a tinerilor liberali, iar rezultatele au început să se vadă în proiectele pe care le-am realizat: Școala Politică de Vară TLDE, Gala Premiilor TLDE, Scoala politică de Iarnă TLDE, România construită de tineri, Forumul de administrație și dezbateri politice, parteneriatul cu Institutul de Studii Liberale și multe altele.


Unitate

Activitatea TLDE a reușit să atragă către partidul nostru și către viața politică tot mai mulți tineri dornici să se implice în politică, în viața comuinităților din care fac parte. Astăzi organizația de tineret a ALDE numără peste 20 000 de tineri la nivel național. Sunt cifre îmbucurătoare care îmi dau speranța că suntem pe drumul cel bun. Îi aștept alături de noi pe toți tinerii care cred și se regăsesc în valorile liberalismului pentru a construi împreună o Românie mai bună!


Președintele Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților

Claudiu Daniel Catana