Stiri

Scrisoare deschisa

By 5 aprilie 2019 No Comments

​​​​​05 aprilie 2019

SCRISOARE DESCHISĂ

 

Dragi colegi din TNL, PNTCD, TSD, USR, OT-PMP, UDMR, Pro România dar și din celelalte organizații de tineret,

 

A venit vremea în care noi, tinerii politicieni, trebuie să acționăm pentru apărarea valorilor democrației atât de dorită de înaintașii noștri, dintre care mulți au suferit în închisori comuniste ori și-au pierdut viața sacrificându-se, luptând împotriva regimului comunist. Noi am crescut în libertate absolută. Nouă, părinții și bunicii noștri ne-au povestit câte sacrificii au trebuit să facă pentru ca România să alunge tenebrele dictaturii. Și am învățat să prețuim valori adevărate ale progresului și civilizației. Acum știm ce avem de făcut. Să facem!

În spiritul solidarității generației noastre de tineri care avem acum sub 30 de ani, prima născută în libertate și crescută în democrație, Organizația de Tineret a ALDE vă cheamă pe voi, reprezentanții organizațiilor de tineret ai tuturor formațiunilor politice din România, să participați la prima acțiune comună. Și împreună să dovedim cu toții că suntem capabili să dăm deoparte diversele simpatii politice atunci când este vorba despre interesul României și tuturor cetățenilor acestei țări.

Pentru acele lacrimi și în numele libertății visată de părinții și bunicii noștri, ori pentru lacrimile urmașilor celor care au murit în decembrie 1989 sperând cu toții că niciodată și sub nici o formă nu vom mai avea de-a face cu dictatura, vă chem să contribuim, noi, tineri politicieni, la anihilarea încercărilor vechiului regim care luptă în aceste zile nu numai pentru a-și asigura supraviețuirea, ci pentru distrugerea speranțelor și dorinței generației noastre de a avea o justiție cu adevărat independentă, fără povara ororilor din trecut.

Dragi prieteni, nu mai putem tolera ca slugile dictaturii comuniste și urmașii acestora să distrugă speranța generației noastre de libertate și democrație. Nu avem voie să acceptăm ca Securitatea să renască precum Pasărea Phoenix și să-și întindă, iar, aripa neagră peste țară. Libertatea se cucerește cu greu, dar se păstrează încă și mai greu. A venit momentul nostru să acționăm.

Dacă nu ne unim acum, până nu e prea târziu, viitorul va ajunge să se confunde cu trecutul atât de mult încât România riscă să devină din nou victima unei justiții obediente puterii, mâna lungă a unui regim dictatorial.

Sunteți pregătiți să acționați pentru România? Dacă nu noi, atunci cine? Dacă nu  acum, atunci când?

Procurorul general Augustin Lazăr este omul despre care am aflat cu toții din spațiul public că a refuzat pe bandă rulantă cererile justificate de eliberare din închisorile comuniste ale victimelor, oameni cu coloană vertebrală care au criticat și acționat împotriva politicii represive a regimului totalitar.

Îi cerem procurorului general să plece. Să-și dea demisia din funcția în care s-a cocoțat călcând în picioare, schilodind destine umane. Și, dacă refuză, agățându-se atât de rușinos de clanța biroului său din Parchetul General, Augustin Lazăr trebuie demis!

De această dată dl Iohannis nu mai poate sta ascuns în munți sau în Palatul Cotroceni. Îi cerem să-l revoce de îndată pe Augustin Lazăr din funcția de procuror general al României. Îi solicităm președintelui să dovedească respect față de sutele de mii de eroi uciși în pușcăriile comuniste și în decembrie 1989, să nu mai continue să sfideze memoria martirilor români susținând un om ajuns în fruntea procurorilor care are un trecut pătat de poliție politică, cu mâinile și conștiința murdare de infracțiuni împotriva umanității.

Până când Augustin Lazăr își va da demisia sau până când președintele Iohannis nu-l va demite, vă propun să ne întâlnim în fiecare zi în fața Parchetului General și să- i cerem procurorului general să plece acasă!

Claudiu Daniel CATANA,

Președinte TLDE