Comunicate de presa

Simona Brătulescu aleasă președintele ALDE Argeș

By 9 martie 2018 No Comments

Filiala judeţeană Argeș a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi-a desemnat vineri, 9 martie, noua conducere în cadrul conferinței de alegeri desfășurată la Pitești. La evenimentul organizat de filiala ALDE Argeș au participat președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, președintele Consiliului Național al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai, viceprim-ministrul și ministrul Mediului, vicepreședintele ALDE, Grațiela Gavrilescu, deputații Andrei Gerea și Florică Ică Calotă.

În urma votului exprimat de delegații prezenți la Conferința de Alegeri ALDE Argeș, președintele ales al filialei pentru următorii patru ani va fi Simona Brătulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, cea care a întrunit 719 voturi. Funcțiile de vicepreședinți ai filialei Argeș vor fi ocupate, conform voturilor exprimate de delegați, de către Nicolae Pană, Robert Tudorache, Sergiu Cicu, Dan Vasile, Valeriu Pavel Tudor, Florin Bivol, Georgian Mitrofan, Aurel Iacsa, Gheorghe Iliescu, Florin Bolovăneanu.

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu le-a spus delegaților ALDE Argeș că ALDE este singurul partid liberal din România, iar valorile liberale sunt legate indisolubil de apărarea democrației și de apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

„Toată această luptă în care noi ne-am angajat și eu am fost constant și consecvent pe acest demers, iată că a ajuns să ne definească identitatea politică. Suntem astăzi singurul partid cu adevărat liberal nu pentru că ne proclamăm așa, ci pentru că am înțeles că valorile care ne ghidează acțiunea politică trebuie să fie esențialmente valorile liberale. Valorile liberale legate indisolubil de apărarea democrației și de apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Mă bucur că am reușit acest lucru pentru că ceea ce urmează este o competiție până la alegerile de anul viitor și până la alegerile din anul 2020, în care mi-aș dori foarte mult ca ALDE care a fost al patrulea partid în alegerile din 2016 să devenim al doilea partid. Nu spun să devenim primul partid, sunt realist, ne trebuie consoolidarea structurilor teritoriale, dar cred că putem din al patrulea partid să devenim al doilea partid după PSD”.

Liderul ALDE a precizat că „sondajele de opinie pe care le-am analizat în evoluţia cronologică, începând din decembrie (…), ALDE a crescut de la 12-13% şi suntem în momentul de faţă la 15%. E un rezultat care sigur că ne bucură (…), dar ne dă şi o mare responsabilitate. În general, partidele care sunt într-o coaliţie cu un partid mai mare nu cresc. În general, partidele care sunt la guvernare se erodează. Uite că noi, prin această consecvenţă de mesaj şi de atitudine, am reuşit să căpătăm încrederea mai multor alegători”.

Totodată, președintele ALDE a afirmat că discută „cu colegi din generaţiile un pic mai tinere şi de multe ori ajungem la un punct esenţial: care este direcţia pe care o arată busola noastră? Cum trebuie să mergem, care este abordarea pe care trebuie să o avem atunci când discutăm de politici economice, de politici sociale, de politică externă, de probleme de apărare, de securitate, de mediu? Există un element fundamental pe care trebuie să-l ţineţi minte şi acesta este interesul naţional. Toate deciziile pe care le-am luat în activitatea mea politică au plecat de la acest lucru, de la interesul naţional.

Dacă o să priviţi în străinătate, o să vedeţi că şi celelalte ţări se ghidează întotdeauna după interesul naţional. Din păcate, România ultimilor 20 de ani a pus interesul naţional pe planul doi, trei sau chiar mai departe. Oamenii politici au uitat că trebuie să reprezinte interesul naţional, interesul cetăţenilor şi al ţării care i-a pus în funcţii de responsabilitate. Nu trebuie să facem concesii, nu trebuie să fim naivi, să credem că trăim într-o lume în care toţi ne vor numai binele. Fiecare îşi vrea binele lui şi de aceea trebuie, chiar ca membri ai Uniunii Europene, să ştim să ne batem pentru interesul naţional, să ne promovăm interesul naţional, să ni-l apărăm”.

Europarlamentarul Norica Nicolai, președintele Consiliului Național al ALDE, a declarat delegaților prezenți la Conferința Teritorială de Alegeri că „ALDE a reușit să fie principalul promotor în România al drepturilor și libertăților cetățenilor. Pentru asta cred că merităm încrederea cetățenilor români”.

„Filiala Argeș este una dintre cele mai bune organizații, printre primele patru din țară la alegeri. O felicit pe Simona Brătulescu și pe cei din biroul permanent interimar pentru activitatea depusă în numele ALDE”, a spus Daniel Chițoiu, secretarul general ALDE.

Vicepreședintele ALDE, deputatul Andrei Gerea, a apreciat în cadrul intervenției sale activitatea desfășurată de ALDE Argeș, exprimându-și aprecierea față de Simona Brătulescu, despre care a declarat că „am încredere în ea, că e un om capabil şi ambițios şi sunt convins că va face treabă bună alături de echipa sa”. „Am trecut nişte alegeri, am obținut scoruri bune şi suntem la sfârșitul inițierii şi la începutul unui drum de unde ALDE Argeş va ajunge la maturitate”, a mai spus vicepreședintele ALDE.