Comunicate de presa

Tineretul Alianței Liberalilor și Democraților se alătură inițiativei civice „Let’s do it Romania, World Cleanup Day”

By 8 septembrie 2018 No Comments

Tineretul Alianței Liberalilor și Democraților (TLDE) și-a mobilizat toți membrii organizațiilor din țară pentru a participa pe 15 septembrie 2018, ca voluntari,la „World Cleanup Day”, o inițiativă civică inițiată în țara noastră de „Let`s Do It, Romania”.

TLDE salută acțiunea „World Cleanup Day”, prin care se dorește ca 5% din populația planetei să participe în această zi la strângerea deșeurilor, pentru a trage un semnal de alarmă la nivel internațional asupra colectării selective și reciclării, într-un cuvânt, asupra economiei ecologice. Let`s Do It, Romania și-a propus ca la această acțiune să participe un milion de voluntari români, care se alătură, astfel, voluntarilor din cele peste 150 de țări ale planetei, care se implică în „World Cleanup Day”.

Claudiu Daniel Catana, președintele TLDE, susține că această zi a curățeniei naționale este o oportunitate extraordinară pentru tinerii organizației de tineret a ALDE de a demonstra că în România educația ecologică este foarte importantă și este baza economiei circulare.

„Participăm cu membri de la toate filialele TLDE, de la nivel național. Ne-am înscris cu toții pe site-ul ascociației, iar responsabilul nostru de proiect este Andrei Mina-Drăghici, vicepreședintele Consiliului Național al TLDE. În fiecare filială TLDE din țară s-a constituit câte o echipă formată din minimum 100 tineri. Pe 15 septembrie, membrii organizației noastre, ce  vor purta însemnele TLDE sau ALDE, vor participa la acțiuni de colectare a deșeurilor și de igienizare în toată țara, în zonele din care fac parte”, afirmă Claudiu Daniel Catana.

 

Departamentul de comunicare al TLDE