Comunicate de presa

Vicepreședinte ALDE, deputat Alexandru Băișanu: „PNL și USR vor să pună pumnul în gură televiziunii publice de dragul instituțiilor de forță”

By 15 martie 2018 No Comments

Difuzarea interviului realizat de către jurnalistul Ion Cristoiu cu Sebastian Ghiță a creat foarte multă tensiune în zona celor care susțin din răsputeri statul paralel, instituțiile de forță care se văd acum vulnerabilizate de ceea ce ar putea spune fostul deputat. Am asistat în ultimele ore la tot felul de reacții din partea reprezentanților PNL, ai USR, din partea unor membri ai CNA care sfidează orice logică, care calcă în picioare libertatea presei. Aceștia acuză televiziunea publică că a difuzat un interviu cu privire la subiecte de interes pentru întreaga societate și o cheamă la raport pe directorul TVR, Doina Gradea. Sau, poate, pentru reprezentanții statului paralel, pentru propaganda politică ce a ridicat scut în jurul instituțiilor de forță, nu este de interes ca românii să afle ce s-a întâmplat în România ultimilor ani, să nu afle despre abuzurile și despre implicarea serviciilor în diverse domenii, despre dosarele fabricate la comandă. A nu fi prezentat acest caz ar fi însemnat să privezi cetăţenii români şi publicul larg de o informaţie de maxim interes public

Brigada de apărători ai instituțiilor de forță a luat parul în mână, așa cum îi îndemna președintele PNL, s-a activat și începe să de-a în cap oricui își permite să prezinte realitatea cu privire la servicii, la modul în care opera binomul Coldea – Kovesi. Atacul la adresa televiziunii publice din partea reprezentanților PNL și USR nu reprezintă altceva decât o încercare de a interfera în politica editorială a unui post, ceea ce în orice stat democratic înseamnă cenzură.

Culmea, acest de tip de cenzură este pus în practică de unii care se autoproclamă „liberali” în gândire, în frunte cu președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, dar și membrul acestei comisii, useristul Iulian Bulai. De la USR nu am niciun fel de așteptare, deoarece toată lumea s-a convins că USR e brațul sistemului în politică, în Parlament. În schimb, PNL dovedește că a rămas doar cu numele partid liberal, pentru că prin tot ce face arată că e partidul de casă al statului paralel.

Ca partid cu adevărat liberal, ALDE va lupta pentru libertatea presei și ne vom opune oricăror abuzuri menite să îngrădească instituțiile de presă. Din punctul meu de vedere, este necesară respectarea libertății de exprimare și asigurarea unui cadru lipsit de orice restrângere în care mass-media să își desfășoare activitatea, mai ales atunci când vorbim despre postul național de televiziune.