Comunicate de presa

Viceprim-ministrul și ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu a fost aleasă președintele ALDE Prahova

By 10 martie 2018 No Comments

Filiala Prahova a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a organizat sâmbătă, 10 martie, conferința județeană de alegeri pentru desemnarea noii conduceri. La evenimentul desfășurat în Ploiești au participat peste 900 de delegați din tot județul.

La conferința ALDE Prahova au participat secretarul general, Daniel Chițoiu, președintele Consiliului Național al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Energiei, Anton Anton, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, parlamentarii Toma Petcu, Constantin Avram, Mihai Ruse, Mihai Niță, Scarlat Iriza, Ilie Niță, Ioan Simionca, preşedintele ALDE Ilfov, Secretar de Stat la Ministerul Apărării Naţionale, Nicolae Nasta, președintele ALDE Gorj, Dian Popescu, președintele ALDE Galați, Cristian Dima, președintele ALDE Vrancea, vicepreședinte CJ Vrancea Ionel Cel Mare, președintele ALDE Botoșani, vicepreședintele ANPC Liliana Mincă, președintele ALDE Neamț, vicepreședintele CJ Neamț Ioan Asaftei, președintele TLDE, Claudiu Catană, primarul comunei Chiajna Mircea Minea, vicepreședintele CJ Olt, Ioan Ciugulea. La finalul lucrărilor conferinței județene a ALDE Prahova, a fost organizată o conferință de presă la care au luat parte președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, alături de lideri din conducerea ALDE Prahova și conducerea națională a ALDE.

În urma votului exprimat de delegații prezenți la conferința județeană a ALDE Prahova, președintele filialei a fost desemnată Grațiela Gavrilescu, viceprim-ministrul și ministrul Mediului. Din componenţa Biroului Politic Teritorial al ALDE Prahova vor face parte în calitate de vicepreședinți Toma Pintoiu, Vasile Pătrașcu, Vasile Ardeleanu, George Pană, Diana Severin, Marius Ioan Constantin, Gheorghe Iordache, Ioana Filofteia Dumitru, Geanina Bădicu.

Viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat la începutul lucrărilor conferinței județene a ALDE Prahova că „am intrat în lupta electorală imediat după înființare la prezidențiale, l-am sprijinit pe domnul Călin Popescu – Tăriceanu ca și candidat independent și am reușit să obținem un rezultat excelent zic eu la vremea aceea. La localele din iunie 2016,  ALDE Prahova a propus candidați apropiați de cetățeni și respectați de ei, determinați să contribuie la modernizarea localităților lor. Rezultatele au fost grăitoare venind ca o confirmare a eforturilor depuse de echipa noastră unită. Doar astfel muncind împreună, corect și curat, în decembrie 2016, 25710 de prahoveni ne-au acordat votul. ALDE Prahova are doi reprezentanți în Parlamentul României: pe domnul senator Teodor Meleșcanu și pe mine, în calitate de deputat. Și rezultatele alegerilor locale parțiale din anul 2017 au reprezentat un succes, unul covârșitor. ALDE s-a situat pe primul loc ca număr de voturi obținute în fața celorlalte două partide, PSD și PNL”.

Președintele filialei ALDE Prahova a adăugat că „pentru perioada următoare, avem un mare scop comun: ca cetățenii să știe că ALDE  le susține interesele și să avem vizibilitate. Să le demonstrăm că ALDE este partidul în care pot avea încredere și că anul viitor este extrem de important!”

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat în cadrul conferinței de presă susținută la sediul ALDE Prahova că partidul va rămâne „în continuare pe aceleași coordonate. Vă garantez ca nu vom face niciun pas înapoi și toate amenințările care sunt vânturate pentru a ne închide gura nu au niciun fel de succes. Nici colegii mei si nici eu nu vom proceda cum procedează președintele PNL, care crezând că își salvează pielea a devenit cântărețul statului paralel”.

Călin Popescu-Tăriceanu a mai spus că, în privința politicilor economice, faptul că guvernarea a fost una bună s-a văzut prin creșterea economică record pe care a avut-o România. „Dacă ar fi fost greșite, consecința directă ar fi fost o creștere economică slabă”.

Președintele Consiliului Național al ALDE, Norica Nicolai, a spus delegaților prezenți la conferința ALDE Prahova că ALDE a reușit să fie ceea ce e astăzi pentru că „noi credem în dreptate, noi credem în libertate, am înțeles să ne batem pentru asta și ne vom bate până la capăt. E datoria de onoare a noastră ca partid față de națiune să-i asigurăm liberatea și să încercăm să facem dreptate în această țară”.

Eurodeputatul ALDE a afirmat că, din punctul său de vedere, „anul viitor va fi anul singurului partid liberal care crede în valori, care le continuă în istorie și care lucrează pentru ele acolo unde fiecare dintre noi membrii ALDE suntem. 2019 sper să fie anul primului președinte liberal autentic: și român și liberal! E nevoie să gândim la viitor stimați colegi și viitorul înseamnă și apa pe care o bem și o vor bea copii noștri, viitorul înseamnă și aerul pe care îl respirăm și îl vor respira și copiii noștri și preocuparea pentru ceea ce însemană natură în țara asta. Și vreau să-i mulțumesc Grațielei pentru că ea este vârful de lance al acestei bătălii. Din păcate, în România puține partide și-au asumat bătălia pentru mediul înconjurător, dar ALDE este unul din partidele care o face și dacă o face bine îi datorăm acest lucru Grațielei Gavrilescu”.

Secretarul general al ALDE Daniel Chițoiu a afirmat în cadrul evenimentului de la Prahova că în anul 2014 a fost început un proiect politic desprins din PNL în care adevărații liberali se regăsesc azi, acel proiect politic fiind ALDE. „Dacă vă uitați astăzi la reprezentanții ALDE și dacă vă uitați la PNL, vedeți unde sunt liberalii. Vedeți că din PNL nu a mai rămas decât sigla. Au abandonat și valori și principii, au abandonat până și statutul de organizare, ei au trecut la pedism. Ei nu sunt liberali, ei sunt foști băsiști. Dacă vă uitați la ei, la discursul lor, până și Băsescu a renunțat la discursul băsist. Ei au același discurs al lui Băsescu din anii anteriori: susținerea instituțiilor de forță”.

Daniel Chițoiu a apreciat activitatea ALDE Prahova spunând că „vreau să felicit filiala ALDE Prahova și conducerea în frunte cu Grațiela Gavrilescu pentru rezultatele obținute, pentru modul de organizare și de asemena vreau să vă felicit și pentru organizarea de astăzi, vreau să o felicit pe Grațiela și de asemenea vreau să vă mulțumesc pentru toate rezultatele de la alegerile din 2014, de la alegerile prezidențiale, de la alegerile din 2016, unde filiala dvs a fost pe primul loc”.

„Am mare încredere în Grațiela și în echipa pe care o veți vota astăzi și eu sper ca la alegerile europarlamentare să avem un scor de peste 20%”, a mai spus secretarul general al ALDE.