Comunicate de presa

Cladiu Daniel Catana ii raspunde lui Ludovic Obran – “TLDE sustine domeniul IT”

By 2 iunie 2019 No Comments

“Am citit cu stupoare declarația mai marelui lider PNL, Ludovic Orban, despre cei care lucrează în domeniul IT.

Suntem cei mai buni în domeniul IT, dar liderul PNL vrea să-i pună pe fugă pe toți cei care lucrează în acest domeniu. Ludovic Orban acționează, ca de obicei, pompieristic. Fără nicio analiză a impactului în economia națională, a măsurilor de care beneficiază în prezent tinerii IT-ști, liderul PNL vine și dă cu barda cerând eliminarea facilităților la impozitare acordate acestei categorii profesionale.

Ludovic Orban confirmă astfel informațiile potrivit cărora, dacă PNL ar reuși să revină la guvernare, va face exact ceea ce a mai făcut în guvernarea PDL, în spiritul căreia peneliștii s-au integrat perfect: vor tăia în carne vie salariile medicilor, profesorilor, vor reduce pensiile, vor încuraja tinerii că e mai bine să plece din țară. Au pregătit un pachet financiar complet împotriva populației.

Desigur, Orban ignoră total faptul că în valul acesta migraționist al românilor, IT-știi erau pe primul loc. După ce statul și companiile investeau în calificarea lor, ei alegeau să părăsească masiv țara. Înaintea adoptării măsurilor referitoare la scutirea de impozit pe venit acordate angajaților din această branșă, era cea mai expusă categorie la „brain drain”, pentru că locurile de muncă din Vest li se păreau specialiștilor mult mai atractive. Situația acum s-a schimbat, tinerii rămân acasă, iar companiile aleg să investească în România.

Invidios că IT-iştii câştigă cel mai bine în România, anunță această mare prostie. Ar trebui ca toți să-i urască pe toți, cum face el? Să fie unii tineri învrăjbiți contra altora? De ce nu a venit cu o idee constructivă? De ce, în loc să ceară anulări, Ludovic Orban nu propune soluții concrete care să-i aducă pe români înapoi, acasă, iar pe alții să-i convingă să nu mai plece?

Răspunsul e simplu: dacă nu știi ce vorbești, mai bine taci! Dacă îți urăști propriul electorat, dă-te la o parte.

Cred că totuși e o glumă proastă a lui Ludovic Orban și nu trebuie nici măcar să ne gândim că acest om ar putea conduce România.”

 

Cladiu Daniel Catana – Presedinte TLDE