Comunicate de presaEvenimenteMedia

Comunitatile au nevoie de aleși locali, responsabili, competenti și conectați în permanență la schimbările legislative și la nevoile oamenilor pe care îi reprezintă.

By 7 decembrie 2019 No Comments

Comunitatile au nevoie de aleși locali, responsabili, competenti și conectați în permanență la schimbările legislative și la nevoile oamenilor pe care îi reprezintă.

Acesta este cel mai important obiectiv al evenimentului „Smart Administration Training”, care se desfășoară în perioada 6 – 8 decembrie, la Păltiniș.

În cadrul evenimentului, peste 80 tineri care reprezintă TLDE la nivelul întregii țări au posibilitatea să parcurgă primii pași esențiali pentru a candida la alegerile locale din 2020.

Pe parcursul sesiunilor de discuții cu Ion Brad, secretarul general adjunct al ALDE, și Simona Brătulescu, președintele Ligii Aleșilor Locali ai ALDE, participanții au ocazia să se familiarizeze cu legislația specifică alegerilor locale și administrației locale (Codul Administrativ), dar și cu atribuțiile și activitățile specifice aleșilor locali și județeni.

Totodată, tinerii sunt instruiți cu privire la parcursul administrativ pe care îl au proiectele de hotărâre, de la stadiul de intenție la votul final în consiliile locale ori județene, precum și cu privire la modul în care trebuie să se pregătească pentru a-și îndeplini cu succes atribuțiile de aleși.

„Sunt încrezător că anul 2020 va fi anul tinerilor, iar în momentul în care vom avea șansa de a ajunge în poziții importante de răspundere politică, atât la nivel local cât și la nivel central, vom confirma așteptările și vom întări încrederea celor care ne-au susținut.

Pentru asta ne pregatim în acest weekend la Păltiniș, în județul Sibiu.”, a spus președintele TLDE, Claudiu Daniel Catana.

Evenimentele din seria „Smart Administration Training” vor continua în perioada următoare, venind în sprijinul tuturor tinerilor care cred în ideile, principiile şi valorile liberale, și care vor să demonstreze că pot face administrație SMART.